KUD Janko Živko Poljčane
 
 

Objavljeno v: Godba na pihala

JANKO PAHIČ PREJEMNIK ROMIHOVEGA PRIZNANJA ZA LETO 2023

Objavil: KUD , dne: februar 7, 2024, 7:27 pop

Včeraj, 6. februarja 2024, je Zveza kulturnih društev občine Makole, Poljčane in Slovenska Bistrica na slavnostni akademiji ob slovenskem kulturnem prazniku podelila Romihova priznanja.

Romihova priznanja in plaketa za življenjsko delo na področju ljubiteljske kulturne dejavnosti so bila podeljena 6 posameznikom, katerim ob tem iskreno čestitamo.

Brez dvoma pa smo najbolj veseli priznanja, ki ga je prejel Janko Pahič, predsednik naše sekcije Godbe na pihala KUD Janko Živko Poljčane.

Janko se je godbi pridružil leta 1995, od leta 2007 pa jo vodi tudi kot njen predsednik. Janko ima kot predsednik godbe naloge organizacijskega tipa – od organizacije vaj, dogovorov za nastope, do organizacije samostojnih koncertov, motiviranja godbenikov ipd. Za to porabi veliko energije in truda, ob tem pa skrbi za pregled notne literature in izbiro skladb, ki bi jih naša godba lahko igrala. Po potrebi zamenja kapelnika, se pravi prevzame vodenje vaj godbe, včasih vodi sekcijske vaje, večkrat je mentor novim godbenikom in skrbi, da prejmejo note, uniforme ipd. Posebej veliko mu pomenita uspešna izvedba koncerta ob 60.letnici in ob 70.letnici godbe, kjer je bil glavni organizator dogodka in kdor je kak dogodek že kdaj organiziral ve, kako velik zalogaj je nekaj takšnega. V času njegovega predsedovanja je godba na pihala prejela tudi nove uniforme ter precej zrastla, tako po številu godbenikov (trenutno šteje 24 članov), kot po stalno boljšem izvajanju. Poleg glasbenih in strokovnih vrlin Janka odlikujejo tudi druge človeške vrline, kot so zanesljivost, marljivost, nesebična pomoč in pripravljenost za svetovanje ostalim godbenikom.

Na Janka Pahiča smo pri KUD-u Janko Živko zelo ponosni in verjamemo, da si nedvomno zasluži Romihovo priznanje za delo na področju ljubiteljske kulturne dejavnosti. Hvala Janko za vse, kar je že bilo in kar še bo. ;)

BRBRE 2402-0142